σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniπρόταση διακόσμησης, Γιάννα Θώδη
Αξιοποιώντας ένα ημιυπόγειο του 1970 στη Λ. Μεσογείων
Ο κήπος του σπιτιού ...διεσώθη καθώς βρικόμαστε σε μια περιοχή που αλλάζει εντελώς φυσιογνωμία τα τελευταία χρόνια. Βρισκόμαστε στον Σταυρό κάτω και δίπλα από τις θηριώδεις γέφυρες της Αττικής Οδού.
Το ισόγειο αποτελείται από έναν ενιαίο μεγάλο χώρο που φιλοξενεί το καθιστικό και την κουζίνα, μια απο τις κρεβατοκάμαρες κι ένα μπάνιο. Το καθιστικό είναι μακρόστενο.
Ο χώρος της κουζίνας με ένα παλιό τραπέζι στη μέση και από αριστερά ένα μικρό παράθυρο προς την αυλή φωτίζει όλο το δωμάτιο. Η εσοχή απέναντι έχει καλυφθεί με ένα ωραίο μπλέ ύφασμα και οι τοίχοι είναι γεμάτοι απο συνθέσεις και έργα της Γιάννας
Ένα πορτρέτο της Γιάννας που έχει δουλευτεί στο photoshop
Κατεβαίνοντας τις σκάλες και μπαίνοντας στο σπίτι αντικρύζεις τα δύο βασικά δωμάτια του σπιτιού. Το σαλόνι και στο βάθος η κρεβατοκάμαρα. Τα λαμπρά πράσινα χρώματα προσθέτουν φως και αποτελούν βάση για τα καφέ και βαθειά κόκκινα έπιπλα.
Κονσόλα για τα CD. Πρόκειται για ιδιοκατασκευή από παλιά πόρτα, ένα τζάμι κι ένα ξύλινο πόδι από άλλη χρήση.
Τα υφάσματα και τα χρώματα είναι επιλεγμένα με προσοχή. Αποτελούν άλλωστε το κύριο μέσο εφαρμογής ύφους με απλό και γρήγορο τρόπο.
Μιά παλιά τουαλέτα έχει συντηρηθεί έχοντας πάλι την ίδια χρήση στο υπνοδωμάτιο.
Το υπνωδωμάτιο ακροβατεί διακοσμητικά ανάμεσα στο 70, το φοιτητικό δωμάτιο και την ελληνική παράδοση.
Έξυπνος τρόπος για το χαρτί υγείας στην τουαλέτα με την χρήση μιας παλιάς κρεμάστρας ακκορντεόν.
σύνθεση με μπουκαλάκια από πορτοκαλάδα στο παράθυρο της κουζίνας.
Έργα της Γιάννας σε μια γωνιά του σαλονιου
Η αυλή του σπιτιού συνδυάζει τις παλιές της χρήσεις με μια πιό σύγχρονη διακόσμηση.
Το μπλε μονότονο ύφασμα αποκτά ενδιαφέρον καθώς γίνεται φόντο για την έκθεση ιδιότυπων διακοσμητικών "κολλιέ" και άλλων στοιχείων. Στα δεξιά αρμονική καλοκαιρινή σύνθεση με ανάλογο ζωγραφικό θέμα.
Οι γιγάντιες γέφυρες της Αττικής Οδού δεν εμποδπίζουν το παραδοσιακό ύφος του κήπου στον οποίο υπάρχουν και οι βασικές καλλιέργειες.

διακόσμηση: Γιάννα Θώδη:

Η πιό συνηθισμένη προσέγγιση στα σπίτια του 70 σήμερα, είναι το γκρέμισμα ή η ριζική αναδιάταξη η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μεταφορά η κατεδάφιση τοίχων, δημιουργία ενοποιημένων χώρων κλπ..
Προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε απαραίτητο. Συνήθως οι διακοσμητές και οι αρχιτέκτονες προτείνουν τέτοιες λύσεις με σκοπό την εξασφάλιση του δικού τους επιούσιου.
Ένα παλιό σπίτι μπορέι βεβαίως να χρειάζεται κάποιες μετατροπές, αλλά μόνο η χρήση και ο χρόνος μπορούν να τις υποδείξουν με ασφάλεια.
Η Γιάννα Θώδη, ενεργή διακοσμήτρια η ίδια σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες έχει διαμορφώσει καταστήματα, βιτρίνες και χώρους από αυτούς που ζηλεύουμε όλοι.
Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως -και σε ποιό βαθμό- εφαρμόζει γνώσεις από την δουλειά στο σπίτι.

Η διαθεσιμότητα ενός ημιυπογείου ορόφου στο παλιό πατρικό σπίτι ήταν από μόνη της μια πρόκληση. Ο κήπος τα δένδρα και η αίσθηση της εξοχής μέσα στην πόλη είναι χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να προσφέρει κανένα διαμέρισμα.
Με μέσα απλά και δημιουργικά η Γιάννα Θώδη δημιουργεί φιλικό και οικιακό χώρο ο οποίος καλύπτει με το παραπάνω τις προσωπικές της ανάγκες.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιοποίηση - μίξη στοιχέιων εντελώς παραδοσιακών του σπιτιού με την πιο μοντέρνα θεώρηση της ίδιας.

Κείμενο και φωτογραφίες: Όμορφη Πόλη