ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας
απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

κρεβατια στρωματα
Bookmark and Share

"χειροποίητο σπίτι"

σπίτια

  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
  • Όμορφη Πόλη
Αισθητική σημαίνει διαρκές ψάξιμο, ανορθοδοξία, προτάσεις, λάθη...

Η καταναλωτική τάση και η μόδα της εποχής είναι να έρχεται κάποια διακοσμήτρια ή κάποιος από ένα κανάλι και να μας φτιάξει το σπίτι με όλα τα μοντέρνα έπιπλα, σύμφωνα με τις κρατούσες ιδέες και τάσεις.Η τάση αυτή διαμορφώνει σπίτια σχεδόν πανομοιότυπα. Ο τύπος δημιουργεί ασφάλεια κοινωνικής ένταξης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν αρέσκονται σε αυτήν την ασφάλεια. Το σύνολο τους ονομάζει αντισυμβατικούς ή και καμμιά φορά γραφικούς. Όμως, στο άμεσο μέλλον το σύνολο θα πάρει ιδέες και τάσεις απο όλους αυτούς τους αντισυμβατικούς για να προχωρήσει σε ένα νέο, λιγότερο βαρετό, συντακτικό διακόσμησης.
Η διακοσμήτρια Αθηνά Δρακοπούλου ανήκει σε αυτήν την ομάδα σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας τα τελευταία χρόνια, αυτά που η μάζα θα ανακαλύψει στο εγγύς μέλλον. Με βασικά υλικά το χαρτί και το ύφασμα κατασκευάζει κοσμήματα, χειροποίητα αντικείμενα. Μεταποιεί επίσης παλιά έπιπλα.
Όλη της η φιλοσοφια στη διακόσμηση δεν στηρίζεται στην αγορά επίπλων απο τα καταστήματα αλλά στις κατασκευές που η ίδια κάνει και στην μεταποίηση και στην αλλαγή της προφανούς χρήσης των αντικειμένων.
Με ιδιάιτερο πάθος συλλέγει από τους δρόμους αυτά που οι άλλοι θεώρησαν πλέον άχρηστα και σκουπίδια και τα μετατρέπει σε κάτι άλλο. Τρυπώνει επίσης σε καταστήματα που κλείνουν ή διαλύονται και συλλέγει αντικέιμενα ετερόκλητα και φαινομενικά άχρηστα όπως κουμπιά, παλιά πόμολα, κουτιά απο χαρτί, υφάσματα με την βοήθεια των οποίων θα στολίσει στην συνέχεια τα μεταποιημένα της αντικείμενα.

Η δεκαετία του 60 είναι η αγαπημένη της δεκαετία ( και ίσως όχι άδικα καθώς μόνο αυτή η δεκαετία είχε συγκεκριμένη επαναστατική, πολιτική, πολιτισμική, καλλιτεχνική και εν τέλει αισθητική ταυτότητα) και αυτό φάινεται στο σπίτι της το οποίο είναι γεμάτι από αντικείμενα αυτής ακριβώς της αισθητικής.
Σαν νέα διακοσμήτρια έχει λογικά θαυμάσει και την καθημερινή χρήσιμη αισθητική άλλων λαών όπως αυτών της άπω Ανατολής, όπου το χρώμα, η διακόσμηση και η θρησκυετική τελετουργία  περιγελούν την φτώχεια, την ανασφάλεια και την πείνα (κάτι που η Ευρώπη αρχίζει να ανακαλύπτει τελευταία στον χώρο του design).
Το σπίτι της Αθηνάς δεν θα αρέσει στους περιχαρακωμένης αισθητικής αστούς οι οποίοι αυτοακυρώνονται μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη. Αισθητική σημαίνει διαρκές ψάξιμο, ανορθοδοξία, προτάσεις, λάθη, πολλά λάθη κι άλλα λάθη, μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες. Αισθητική δεν σημαίνει αγορά επίπλων και εναπόθεσή τους μέχρι τον θάνατο του ιδιοκτήτη.Εκείνοι που ψάχνουν τον δικό τους δρόμο και την δικιά τους "γραμματική" θα δουν στο σπίτι της Αθηνάς μια νέα τόλμη που έχει λείψει πολλαπλά από την εποχή μας.