ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας

απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

Bookmark and Share

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΙΤΙΩΝ, HOME EXCHANGE ή HOME SWAP

Μιά νέα τάση στον τουρισμό: Μάθετε όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Η ιδέα είναι απλή: Προσφέρετε το σπίτι σας σε κάποιους άλλους για διακοπές και εκείνοι σε αντάλλαγμα σας προσφέρουν το δικό τους.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ;


Δωρεάν διαμονή σε υπέροχα σπίτι σε όλο τον κόσμο.

Το παραπάνω σπίτι στην Ολλανδία προσφέρεται για ανταλλαγή. Οπωσδήποτε ένας θελκτικός προορισμός. πηγή: www.luxehomeswap.com/

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ;


Όχι πάντα! Εξαρτάται από το τι σπίτι προσφέρετε και από το ποιοί είναι αυτοί που θα έρθουν.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ
Για τον παραπάνω λόγο, επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε την ποιότητα του μελλοντικού σας καλεσμένου, θα πρέπει να γραφτείτε ως μέλη σε κάποια από τις πολλές εξειδικευμένες σελίδες στο διαδίκτυο.
Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 100€ έως 200€ τον χρόνο, ενώ σε κάποιες μπορείτε να βρείτε και πιό φθηνά εποχιακά (3μηνιαία συνήθως) προγράμματα.
Οι εταιρείες αυτές δουλεύουν με συστατικές επιστολές και με feedback. Δηλαδή συγκεντρώνουν τις "επιδόσεις" κάθε συμμετέχοντα, παίρνοντας υπόψη τους τις γνώμες όσων τους έχουν ήδη προσφέρει το σπίτι τους.
Άτομα που για οποιοδήποτε λόγο απεδείχθησαν προβληματικά διαγράφονται από τις λίστες των εταιρειών αυτών.
Με τον τρόπο αυτό και με το μικρό αυτό έξοδο, είστε σίγουροι για το ποιός θα έλθει στο σπίτι σας.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
Μεγάλο ρόλο παίζει και το ίδιο σας το σπίτι, η μορφή του, ο εξοπλισμός του και το πού βρίσκεται.
Αν έχετε ένα εξοχικό σπίτι κοντά στην θάλασσα με βασική επίπλωση, χωρίς πολύ ακριβά πράγματα, το οποίο το χρησιμοποιείτε έναν ή δύο μήνες τον χρόνο και το υπόλοιπο διάστημα παραμένει κλειστό, είστε η ιδανική περίπτωση για τον πιό πολύ κόσμο.
Αν αντίθετα έχετε μια έπαυλη, ακριβά εξοπλισμένη, με μοναδικά αντικείμενα, θα πρέπει κατ αρχή να αναζητήσετε ανάλογης ποιότητας ανταλλαγή (πχ ένα αντίστοιχο σπίτι στο Λονδίνο), ή να ασφαλίσετε τα υπάρχοντά σας.
Γενικά ένα ιδιοκτήτης ενός πολύ ακριβού σπιτιού δεν θα το ανταλλάξει με ένα γυμνό δωμάτιο σε κάποιο ελληνικό νησί, αλλά θα αναζητήσει μια ανταλλαγή ανάλογης ποιότητας με αυτό που προσφέρει.
Να θυμάστε επίσης ότι οι ξένοι δεν αναζητούν μόνο σπίτια στη Μύκονο τη Σαντορίνη και τη Ρόδο. Αντίθετα ένα σπίτι στο βουνό ή στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι σοβαρός πόλος έλξης.
Θα πρέπει να μπορέιτε να προτείνετε και να περιγράψετε τον προορισμό σας και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνει κανείς τις διακοπές του σε σας.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ;


Θα πρέπει να είστε επικοινωνιακοί. Θα χρειατεί να επικοινωνήσετε πολλές φορές με εκείνους που συζητάτε μια ανταλλαγή και να τους δώσετε διάφορες πληροφορίες που μπορεί να σας ζητήσουν.
Επίσης θα πρέπει να έχετε καλές φωτογραφίες του σπιτιού σας για να το δείξετε με θελκτικό τρόπο.
Εννοείται ότι τα αυτά πρέπει να προσφέρουν και οι άλλοι.
Να θυμάστε ότι αναπτύσσετε μια φιλική σχέση με κάποιους ανθρώπους. Θα πάτε σπίτι τους και θα έλθουν στο δικό σας.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ;


Προφανώς όχι. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στο διαδίκτυο. Κάποιες παλιές, κάποιες καινούργιες, κάποιες μικρές κάποιες τεράστιες.
Μια εταιρεία η οποία προσφέρει δεκάδες χιλιάδες σπίτια σε όλο τον κόσμο, προφανώς τυγχάνει της εμπιστοσύνης δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτητών.
Από την άλλη μεριά μια τεράστια εταιρεία δεν μπορεί να ασχοληθεί προσωπικά με κανέναν. Δείτε, σταθμίστε, διαβάστε κριτικές και feedbacks.
Στη σελίδα αυτή προτείνουμε μερικές καλές εταιρείες. Υπάρχουν σίγουρα πολλές καλές ακόμα.

Σας ευχόμαστε καλές δωρεάν διακοπές, σε όλο τον κόσμο!