Κατασκευή κατοικίας που κοιτάζει πρός τα μέσα.

Όμορφη Πόλη

Ο οικιστικός ιστός του Κουβέϊτ αποτελείται κυρίως από οικογενειακές μονοκατοικίες οι οποίες συντελούν και στο άπλωμα της πόλης.
Σε μια προσπάθεια προσαρμογής στο κλίμα της ερήμου τα σπίτια απέχουν μεταξύ τους ελάχιστα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία σκιασμένων επιφανειών ανάμεσα στα σπίτια οι οποίες συντελούν στην μόνωση.
Αυτές οι ενδιάμεσες σκιασμένες περιοχές -ρυθμιστές θερμοκρασίας- είναι αρχιτεκτονικά όψεις με πολύ μικρή ιδιωτικότητα και περιορισμένη θέα.
Αυτό προσθέτει μια ακόμα δυσκολία στην προσπάθεια σχεδιασμού κάποιων ενδιαφερόντων κτιρίων τα οποία δεν βασίζονται απλά στην όψη τους.

Όμορφη Πόλη

Με αυτές τις προυποθέσεις δεδομένες αναλάβαμε να σχεδιάσουμε ένα σπίτι το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του πελάτη μας ενω ταυτόχρονα θα διέθετε και απολύτως διακριτούς άξονες, χρήσεις και διαδρομές για τους επισκέπτες.
Προκειται κατουσίαν για οριοθετημένες διαδρομές με κρυφές η ανοικτές περιοχές που εκφράζονται μέσω της αρχιτεκτονικής και όχι μέσω συμβόλων ή πινακίδων.
Το ζητούμενο για μας εξωτερικά ήταν να φαίνεται το σπίτι σαν ένας όγκος όχι διαφανής, παρόλα αυτά όμως φιλικός και ιδιωτικός.
Το σπίτι ονομάστηκε μυστικό από την στιγμή που οι ιδιοκτήτες του απαιτούσαν ιδιωτικότητα. Την ίδια στογμή το σημείο που χτίστηκε το σπίτι προσφέρει καταπληκτική θέα της πόλης. Την θέα αυτή μπορέι κανείς να απολαύσει από την ταράτσα στο κέντρο τηες οποίας υπάρχει και το άνοιγμα του αιθρίου που διατρέχει κάθετα όλη την κατασκευή.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη

φωτογραφίες:Nelson Garridocaneplex