Το ρετιρέ μίας πολυκατοικίας του 70 μεταμορφώθηκε σε μοντέρνο διαμέρισμα

Όμορφη Πόλη

"Το ρετιρέ μίας πολυκατοικίας του '70 στον Βύρωνα μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο και κομψό διαμέρισμα με όλες τις ανέσεις, με έξυπνες λύσεις και σε εντυπωσιακά χαμηλό κόστος"
Οι τρείς μικροί και περιορισμένοι χώροι (υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα) οι οποίοι αναπτύσσονταν σε σχήμα "Γ", διαμορφώθηκαν σε ένα open space χώρο που φιλοξενεί υποδοχή, τραπεζαρία living room και κουζίνα all in one.
Οι ενδιάμεσοι τοίχοι γκρεμίστηκαν, το υπνοδωμάτιο, με τη αλλαγή της εισόδου, μεταφέρθηκε στο χώρο του πρώην καθιστικού. Το μωσαϊκό καλύφθηκε με βιομηχανικού τύπου ξύλινο δάπεδο δίνοντας έτσι ζεστασιά στο χώρο και το μικρό λουτρό το οποίο μεγάλωσε κατά λίγο, δείχνει ακόμα πιο ευρύχωρο λόγο της γυάλινης ντουζιέρας.
Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν κινούνται στους γκρι τόνους, με αποκορύφωμα τη γκρι λακαριστή κουζίνα, χαρακτηριστική λεπτομέρεια τα γύψινα τα οποία και αυτά βάφτηκαν στο χρώμα του τοίχου.
Οι κουρτίνες σε μπλε βελούδο και λευκή δαντέλα έδωσαν μία νότα διακριτικής πολυτέλειας, ενώ σαν βασικό στοιχείο της διακόσμησης αγοράστηκαν ρετρό καλοριφέρ και βάφτηκαν σε φούξια και μαύρο χρώμα. Costume made αποθηκευτικοί χώροι σχεδιάστηκαν για το living room, το λουτρό και το υπνοδωμάτιο.

Όμορφη Πόλη

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας minimal αλλά και ταυτόχρονα ζεστός και φιλόξενος χώρος όπου η θηλυκότητα και στοιχεία από τον χαρακτήρα της ιδιοκτήτριάς τους να είναι διακριτά χωρίς όμως να κυριαρχούν επιβλητικά.
Ethnic αντικείμενα και αναμνηστικά από ταξίδια της σε όλα το κόσμο τοποθετημένα στα σωστά σημεία, συμπλήρωσαν το αισθητικό αποτέλεσμα του διαμερίσματος.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόληcaneplex