Ένα υπόγειο στην Πάρο μετατρέπεται σε σπίτι

Όμορφη Πόλη

Ενα υπόγειο, πού επικοινωνούσε με εσωτερική σκάλα, με την καφετέρια ενός ξενοδοχείου, μετατρέπεται σε ένα τελείως προσωπικό χώρο όπου η αρχιτέκτονας δεν διστάζει να εκφράσει όλα της τα απωθημένα χωρίς ενδοιασμούς.
Έτσι χρησομοποιεί τολμηρά χρώματα παντού, ακόμη και στα έπιπλα.
Ξύλα και λάφυρα από την θάλασσα γίνονται κουπαστή για την σκάλα, φωτιστικά και διακοσμητικά.
Ιδιαίτερα πλακάκια που έχει μαχζέιψει από καιρό, ντύνουν το μπάνιο δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον κολάζ χρωμάτων και σχεδίων. Παλιά έπιπλα που ίσως μπορούσαν να έχουν πεταχτεί βάφονται με έντονα χρώματα και αποτελούν την βασική επίπλωση του χώρου. Για παράδειγμα η παλιά ντουλάπα που βρέθηκε πεταμένη, επισκευάσθηκε από μαραγκό. Συμπληρώθηκαν κομμάτια που έλειπαν και αφού βάφτηκε έντονο μώβ έγινε η κύρια ντουλάπα του χώρου.

Όμορφη Πόλη

Ο χώρος είναι ενιαίος στην μεγαλύτερη επιφάνεια του, χωρίς εσωτερικά χωρίσματα και ένα λίγο ψηλότερο ξύλινο επίπεδο που χρησιμοποιείται σαν αρχιτεκτονικό γραφείο.
Στο κέντρο του χώρου δεσπόζει ένα τζάκι με «φυτεμένα» πάνω του ζωγραφισμένα βότσαλα και ξύλα από παλιές ράγες τρένου. Κουρτίνες από χρωματιστές τρέσες (κορδέλες) χωρίζουν το κρεβάτι από τον υπόλοιπο χώρο και κοσμούν τα παράθυρα. Με λίγα λόγια ο χώρος αυτός αναδεικνύει την κρυμμένη αθωότητα και παιδικότητα της δημιουργού.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόληcaneplex