μετατροπή βιοτεχνικού χώρου σε loft

Όμορφη Πόλη

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Ενιαίος αδιαμόρφωτος χώρος 108 τ.μ στη δεύτερη εσοχή του κτιρίου. Κάτοψη σχήματος γάμα με θέα προς την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο αντίστοιχα.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ : Χαμηλό ύψος χώρου, παντελής έλλειψη θερμομόνωσης κ υγρομόνωσης, με αποτέλεσμα τη φθορά του φέροντος οργανισμού – ρωγμές σε στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς και οξείδωση του οπλισμού. Υποτυπώδης Η/Μ εγκατάσταση: μεταλλικά κουφώματα βιομηχανικού χαρακτήρα στις όψεις του κτιρίου.
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Μετατροπή σε κατοικία με χώρους υποδοχής, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και λουτρά.
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Α. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου με την χρήση ειδικών επισκευαστικών κονιαμάτων. Αναβάθμιση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου με τη χρήση κουφωμάτων με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα στα ανοίγματα καθώς και την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων και της οροφής του κτιρίου. Τροποποίηση των εξωτερικών ανοιγμάτων ώστε να αποκτήσουν αρμονικότερες αναλογίες και να βελτιστοποιηθεί η θέα προς τον Αρχαιολογικό χώρο.
Η ζώνη ημέρας – καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα – χωροθετήθηκε με τρόπο ώστε να αποκτήσει απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη. Στην άλλη πλευρά τοποθετήθηκαν τα υπνοδωμάτια. Το κεντρικό υποστήλωμα στο χώρο του καθιστικού, διαμορφώθηκε με τρόπο ώστε να φιλοξενήσει το οπτικοακουστικό σύστημα του καθιστικού και παράλληλα να αποτελέσει ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό στοιχείο. Με την κατάλληλη διαμόρφωση των δοκαριών στην οροφή δημιουργήθηκε έμμεσος φωτισμός, αυξομειούμενης έντασης, προσδίδοντας στο χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα..

Όμορφη Πόλη

Το ζητούμενο της εσωτερικής διακόσμησης ήταν ένας “ήσυχος” – χαλαρός και άνετος χώρος που να θυμίζει ΕΛΛΑΔΑ στους επισκέπτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις – WI-FI, μουσική σε όλους τους χώρους σε ανεξάρτητες ζώνες lounge.
Κατά τον σχεδιασμό της εσωτερικής διαρρύθμισης μεταξύ άλλων σημαντικό μέλημα αποτέλεσε και ο περιορισμός της επιφάνειας του διαδρόμου στο ελάχιστο, παράλληλα με την τοποθέτηση βιβλιοθήκης και λινοθήκης στη μία πλευρά του και δημιουργία μεγάλου ανοίγματος στην άλλη προς τη θέα – σε ενδιαφέρουσα οπτική φυγή προς το Αστεροσκοπείο αναβαθμίστηκε λειτουργικά και αισθητικά. Τα δομικά στοιχεία (υποστηλώματα, δοκάρια) που προεξείχαν από τους τοίχους στην υφιστάμενη κατάσταση διαμορφώθηκαν κατάλληλα με γυψοσανίδα, ώστε να ενταχθούν σε αυτά έπιπλα ή μηχανισμοί (rollers).
Η τραπεζαρία αγοράστηκε από γειτονικό κατάστημα με αντίκες και δέθηκε με διαφορετικού χρώματος καθίσματα. Οι πίνακες στους τοίχους, που φιλοτεχνήθηκαν απο την ιδιοκτήτρια, δίνουν μια χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα.
Στα λουτρά η άσπρη τσιμεντοκονία στους τοίχους, συναντά το γαλάζιο-γκρι δάπεδο επίσης απο τσιμεντοκονία, με τα λευκά έπιπλα να συμπληρώνουν την αρμονία.
Οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί – σε ζεστή απόχρωση, το ίδιο και τα κουφώματα – και παίζουν το ρόλο του ουδέτερου κάδρου στον Αττικό ουρανό με θέα την Ακρόπολη. Το ξύλινο δάπεδο επιλέχτηκε σε λευκό με την πατίνα του χρόνου – γκρί και μπεζ αποχρώσεις και αδρή υφή. Στην κουζίνα συνεχίζεται το λευκό – γυαλιστερή φορμάικα στα ντουλάπια κ στου πάγκους – χαλαζίας, με μόνη αντίθεση μαι μεγάλη ντουλάπα με συρόμενα μεταλλικά φύλλα από μαυροπίνακα.
Τα έπιπλα στο καθιστικό επιλέχθηκαν σε απαλούς τόνους σε μοντέρνα γραμμή, άνετα με χαρούμενα μαξιλάρια, ενώ μια παλιά μπερζέρα αντίκα και ένα side table δίνουν τη ζεστή αντίθεση στο χώρο.
Οι ντουλάπες με συρόμενα φύλλα, εντάσσονται στους τοίχους των υπνοδωματίων. Τα άνετα ορθοπαιδικά κρεβάτια τοποθετήθηκαν σε θέσεις ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ατενίζουν την θέα προς το Αστεροσκοπείο ή το Λυκαβητό.
Οι βεράντες αξιοποιήθηκαν με γωνιά καθιστικού – που είναι προσανατολισμένη στη θέα της Ακρόπολης – τραπεζαρία και bbq που βλέπουν στο Αστεροσκοπείο, και ξαπλώστρες με ομπρέλλα και θέα στο Λυκαβηττό. Η άνεση στην παραμονή στις βεράντες κατά την διάρκεια της ημέρας εξασφαλίστηκε με τέντες (με sensor ήλιου κ βροχής).
Η ιδιωτικότητα των εξωτερικών χώρων επιτεύχθηκε με την χρήση φυτών που τοποθετήθηκαν σε προεξοχή της βεράντας καθ’ όλο το μήκος της. Ο φωτισμός και η μουσική δίνουν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον ζεστό και οικείο εξωτερικό χώρο.
Η μετατροπή του διαμερίσματος σε «πράσινο» - ενεργειακά μη ζημιογόνου – και η χρησιμοποίηση όλων των τεχνολογιών – φωτισμός, κλιματισμός, WI-FI , home cinema, καλωδιακή τηλεόραση, ηχητική εγκατάσταση διαιρούμενη σε ζώνες – το καθιστούν μια μοντέρνα κατοικία που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα νεόδμητο.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη



caneplex