Η ευκαιρία μιάς κοινωνίας, Ταϋλάνδη

Όμορφη Πόλη

Τον Ιανουάριο του 2009 το αρχιτεκτονικό γραφείο TYIN προσεκάλεσε 15 Νορβηγούς φοιτητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας να συμμετάσχουν σε ένα επιτόπιο εργαστήριο στο ορφανοτροφείο Safe Haven.
Την ευθύνη του εργαστηρίου είχε ο καθηγητής Hans Skotteκαι ο Αρχιτέκτων Sami Rintala.
Οι άμεσες ανάγκες του ορφανοτροφείου ήταν μια βιβλιοθήκη και ένα συγκρότημα χώρων υγιεινής.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο TYIN εργάστηκε στον χώρο υγιεινής, ενώ οι συμμετέχοντες φοιτητές στο εργαστήριο εστίασαν τις προσπάθειές τους στην κατασκευή της βιβλιοθήκης.
Η βάση από τσιμέντο εδράζεται σε μεγάλους βράχους που μεταφέρθηκαν στον τόπο από την γύρω περιοχή. Οι τοίχοι κατασκευασμένοι από τσιμεντόλιθους και επιχρισμένοι προσφέρουν μόνωση κατα τη διάρκεια της μέρας ενώ η ανοιχτή προσοψη από μπαμπού εξασφαλίζει καλό εξαερισμό. Ξύλο και σίδερο χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή μιας στέρεας βάσης η οποία χρησιμεύει και σαν χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά.

Όμορφη Πόλη

Τα ράφια της βιβλιοθήκης καταλαμβάνουν όλόκληρους τους τοίχους και το πάτωμα επελέγη να μην έχει καθόλου επίπλωση ώστε να προσφέρει χώρο για παιδικές δραστηριότητες.
Η είσοδος δημιουργεί μια βολική αυλή -χώρισμα αναμεσα στο μέσα και στο έξω ορίζοντας ένα χώρο για υπολογιστή και από την άλλη ένα μεγαλύτερο χώρο για χρήση βιβλιοθήκης.
Το πιο σημαντικό ζητούμενο στην περιοχή για την παιδική ηλικία είναι η παροχή φαγητού και παιδείας.
Στη νέα τους βιβλιοθήκη τα παιδιά του ορφανοτροφείου μπορούν σήμερα να προετοιμάσουν τα μαθήματά τους, να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ και να διαβάσουν βιβλία σε διάφορες γλώσσες.
Το καινούργιο κτίριο δίνοντας σημασία στην κοινωνικότητα και την συνεύρεση προσφέρει χώρους για παιχνίδι και δραστηριότητες.
Η συμμετοχή του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας σε παρόμοια έργα είναι τεράστιας σημασίας καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέους φοιτητές να έλθουν σε επαφή με την πραγματικότητα, τα πραγματικά προβλήματα και τον βασικό στόχο της αρχιτεκτονικής που πάντοτε είναι ο άνθρωπος και όχι τα βραβεία και τα περιοδικά.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη

Αρχιτέκτονες: TYIN Tegnestue
Περιοχή: Ban Tha Song Yang, Thailand
Καθηγητές τμήματος: Hans Skotte & Sami Rintala
Μαθητές τμήματος: Pasi Aalto. Jan Kristian Borgen, Mari Folven, Ragnhild Førde, Sunniva Vold Huus, Olav Fåsetbru Kildal, Lene M. N. Kværness, Oda Moen Møst, Ørjan Nyheim, Karoline Salomonsen, Anne Sandnes, Ola Sendstad, Kristoffer B. Thørud, Caroline Tjernås, Anders Sellevold Aaseth
Πελάτης: Ορφανοτροφείο Safe Haven
Προϋπολογισμός: 29.000 NOK (Approx. 4,650 USD)
Έτος κατασκευής: January 2009
Χορηγοί: Norsk Betongforening, Bygg uten grenser, Minera Norge, Spenncon, Norwegian University of Technology and Science (NTNU)
Φωτογραφίες: Pasi Aaltocaneplex