στον όρμο του Οτζιά

Όμορφη Πόλη

Η κατοικία αυτή βρίσκεται στον όρμο του Οτζιά της Τζιάς στο ΒΑ τμήμα του νησιού με θέα πρός την ανοικτή θάλασσα και τις οροσειρές της Εύβοιας και της Άνδρου στο βάθος.
Πρόκειται για την μία εκ των τριών κατοικιών που απαρτίζουν μια χαρακτηριστική συστοιχία στην περιοχή και οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από το γνωστό τοπικό κατασκευαστικό γραφείο του Νίκου Ζουλαμόπουλου, πάνω σε μελέτη και σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου του Αλέξανδρου Τομπάζη.
Ο κύριος όγκος της κατοικίας έχει κατασκευαστεί από τοπική πέτρα, άλλωστε η αρχιτεκτονική της Τζιάς επιβάλει κάτι τέτοιο. Το σπίτι είναι προστατευμένο και εκμεταλεύεται τα καιρικά φαινόμενα, τόσο για την θέρμανση όσο και τον δροσισμό του.
Η διαμόρφωση των χώρων μέσα στο σπίτι έγινε ύστερα απο συζητήσεις της αρχιτέκτονος εσωτ. χώρων Έλενας Κάρουλα με τους ιδιοκτήτες που έχουν κινηθεί μέσα στην λιτότητα και το λευκό χρώμα, δίνοντας μια φωτεινή μινιμαλιστική διάθεση στους χώρους του σπιτιού.

Όμορφη Πόλη

Εσωτερικά το σπίτι αποτελείται από ένα ενιαίο μεγάλο δωμάτιο στο οποιό εξυπηρετούνται η κουζίνα, το καθιστικό και η τραπεζαρία.
Οι δυό κρεβατοκάμαρες βρίσκονται περιφερειακά ενώ υπάρχει και ένας μικρός ξενώνας. Η χρήση της τζιώτικης πέτρας δίκην ξερολιθιάς ταιριάζει με το άγριο τοπίο ενώ τα σοβαντισμένα κομμάτια εναλλάσονται μέσα στον όγκο της κατασκευής μέσα κι έξω από το σπίτι.
Αυτή η εναλλαγή των επιφανειών είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα τόσο της τοπικής αρχιτεκονικής όσο και των δυό μελετητικών γραφείων.

Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόλη
Όμορφη Πόληcaneplex