σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniΓραφείο διακοσμήτριας
Άντυ Γιαννιώτη
Το γραφείο μου εκφράζει στο έπακρον την ανάγκη μου για δημιουργία. Άλλωστε η δουλειά ενός interior designer είναι κατεξοχήν δημιουργική.
Έτσι επέλεξα έναν χώρο μεγάλο, ενιαίο, και φωτεινό. Έναν χώρο που με το που μπαίνεις να σου φτιάχνει τη διάθεση, να σε ξεκουράζει. Να σε γεμίζει με όρεξη και ιδέες .
Στο χώρο μου αυτό, επέλεξα να βάλω και δείγματα από την πορεία μου ως σπουδάστρια Διακοσμητικής στο Τμήμα Γραφικών Σπουδών & Καλλιτεχνικών Σπουδών, των Τ.Ε.Ι Αθήνας, όπως μακέτες, ελεύθερο σχέδιο με μολύβι, γραμμικά σχέδια – από την εποχή ακόμη των ραπιτογράφων - και φυσικά το αγαπημένο μου σχεδιαστήριο, πάνω στο οποίο έχω γράψει ατελείωτες ώρες σχεδιασμού και που αποχωρίστηκα με μεγάλη δυσκολία όταν πλέον «αναγκάστηκα» να το αντικαταστήσω από το p.c.
Για μένα ήταν ξεκάθαρο πως ο χαρακτήρας που βγάζει ένα σχέδιο με το χέρι δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα σχέδιο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, πράγμα που στην πορεία αναθεώρησα, βρίσκοντας πάλι τη μαγεία και το χαρακτήρα ακόμα και σε ένα ηλεκτρονικού τύπου σχέδιο.
Χαμηλές βιβλιοθήκες φιλοξενούν ανά κατηγορίες κάθε είδους υλικό που χρειάζεται για την υλοποίηση και εφαρμογή οποιαδήποτε ιδέας. Βιβλία διακόσμησης, αρχιτεκτονικής, προσπέκτους από ποικίλες εταιρίες, υλικά όπως πλακάκια, δάπεδα από ξύλο, διακοπτικό υλικό, γύψινες λεπτομέρειες, κ.λ.π. έχουν βρει τη θέση τους στο χώρο, και λειτουργούν ως δείγματα που παρουσιάζονται μαζί με κάθε μελέτη στον πελάτη.
Ένα μεγάλο τραπέζι από ξύλο φυσικής δρυός με επιφάνεια από λευκή μελαμίνη, αποτελεί το χώρο όπου γίνονται τα ραντεβού με τους πελάτες. Σχέδια, υλικά, χρωματολόγια και προσπέκτους πλημμυρίζουν κυριολεκτικά το μεγάλο τραπέζι, προσφέροντας στον πελάτη πλήθος από εναλλακτικές προτάσεις για την κάλυψη του κάθε χώρου.
Το γραφείο μου, αποτελείται από ένα μεγάλο κρύσταλλο αμμοβολής πάχους 2cm, που στηρίζεται σε ένα τρίποδο και ένα βοηθητικό έπιπλο, ειδική κατασκευή για το p.c, printer & scanner.
Μία ανάλαφρη ειδική κατασκευή , γεμάτη από πλήθος βιβλία τέχνης, διακόσμησης, και αρχιτεκτονικής , σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως φόντο στο γυάλινο γραφείο. Ταυτόχρονα, κρύβει και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

επιμέλεια διακόσμησης: Άντυ Γιαννιώτη

Ο interior designer καλείται να «αποκωδικοποιήσει» κάθε πελάτη του, να τον προσεγγίσει, να τον «αφουγκραστεί», να μάθει πώς του αρέσει να ζει, να τον ψυχολογήσει. Τότε μόνο μπορεί να αποδώσει στο χαρτί αρχικά και τελικά στην εφαρμογή αυτό που ο πελάτης του πραγματικά επιθυμεί, μιας και αυτός είναι που θα ζήσει στο χώρο.
Η σχέση μεταξύ interior designer και πελάτη δε σταματά μέχρι τελευταία στιγμή, και αυτή η άρρηκτα δεμένη σχέση είναι και αυτή που εξασφαλίζει κάθε φορά και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η διακόσμηση δεν είναι απαραίτητα πολυτέλεια. Άλλωστε με τον όρο πολυτέλεια, θα έλεγα πως εννοούμε κάτι που μας είναι πραγματικά περιττό. Αυτό, που και χωρίς να το έχουμε μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά.

Η διακόσμηση, λοιπόν, είναι ανάγκη, ανάγκη να διαμορφώνουμε χώρους λειτουργικούς, με σωστή χωροθέτηση & κατανομή λειτουργιών, και με σωστές επιλογές – όχι απαραίτητα ακριβές, μιας και δεν καθορίζει το κόστος μόνο το ωραίο αποτέλεσμα - έτσι ώστε η ποιότητα ζωής μας να είναι όλο και καλύτερη.

http://www.omorfipoli.com/portfolios/giannioti/andy.php

Κείμενο: Άντυ Γιαννιώτη - φωτογραφίες: Κυριακή Ντοβίνου