όμορφη
πόλη

Επαγγελματικοί Χώροι Καταστήματα Γραφεία Bar Cafe Restaurants Ξενοδοχεία Interiors Design Διακόσμηση Μελέτη

Σπίτι στην Κένυα

lounge - dinning - all day bar

Φωτογραφία : Από:

Αίγινα
Αίγινα
Αίγινα
Αίγινα

Κωνσταντίνος Ψυχογιός

Η επίβλεψη του έργου και οι διάφορες ιδέες και λύσιες που δόθηκαν ανήκουν στην ιδιοκτήτρια η οποία δεν αυτοσχεδίασε ως πρός αυτό αλλά αντίθετα μελέτησε διάφορες πηγές σχετικά με παλιά σπίτια της Άνδρου (κυρίως του αρχιτέκτονα Γιάννη Λυγίζου "ΠΑΛΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ" εκδόσεις Σιδέρης).
Η εντυπωσιακή καραβόσκαλα που ανεβαίνει στο δώμα καθώς και τα ντουλάπια της κουζίνας (και άλλες ξυλουργικές δουλειές) είναι έργο του κατερινιώτη μαραγκού κ. Γιώργου Γκιάτα, που εδώ και χρόνια ζεί μόνιμα στην Άνδρο.
Οι στέγες του σπιτιού είναι οι παλιές και οι γνήσιες, με τα κυπαρίσσια και πάνω τους τις πλάκες του σχιστόλιθου. Από σχιστόλιθο είναι κατασκευασμένο καί όλο το σπίτι (όπως περίπου σε όλη την Άνδρο και στις περισσότερες Κυκλάδες). η πέτρα αυτή δεν έρχεται από κάπου, καθώς όλη η περιοχή είναι γεμάτη και οι εργάτες την παίρνουν απλά από την αυλή. Το σπίτι αυτό είναι ένα ησυχαστήριο με υπέροχη θέα και βρίσκεται δίπλα σε μια παραμυθένια πηγή κάτω από έναν μεγάλο πλάτανο.
Παραμένει σήμερα ένα γνήσιο Ανδριώτικο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούν οι μάστορες για δείγμα όταν θέλουν να δείξουν σε νέους ιδιοκτήτες άλλων σπιτιών τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φτιάξουν και τα δικά τους.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ψυχογιός