ΣΠΙΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΕΧΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ DESIGN ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εγγραφή στο newsletter μας

απαραίτητα πεδία
email
email ξανά

Bookmark and Share

WELL-TECH 2011 ΜΙΛΑΝΟ

TECHNOLOGY FOR WELLNESS

WT AWARD 2011

Η πόλη του Μιλάνου θα φιλοξενήσει την ενδέκατη WT Award 2011 στο Palazzo Isimbardi από 12 έως και 17 Απριλίου. Πρόκειται για εναν διεθνή διαγωνισμό όπου θα βραβευθούν οι τεχνολογικές εφευρέσεις με άξονες ενδιαφέροντος την ποιότητα ζωής, την οικολογία και την ανανεωσιμότητα. Ο διαγωνσιμός βασίζεται σε μια διαρκή έρευνα και καταγραφή όλων των νέων εφευρέσεων ανά τον κόσμο. Έξι από αυτές θα συμμετάσχουν στην τελική βράβευση.

Περίσσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού όπου μπορείτε να δείτε πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές (στην ιταλική γλώσσα)

http://www.well-tech.it/anteprima_2011/anteprima_2011.html


Ηλιακό σκάφος αναψυχής
Μία από τις συμμετοχές ανήκει στη νέα γενιά ηλιακών σκαφών. Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σκάφος, κατασκευασμένο εξολοκλήρου απο ανακυκλωσιμα υλικά το οποίο μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση 4 επιβάτες. Ένας κομψός "ουρανός" φιλοξενεί ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι εξασφαλίζουν 300 watt ηλιακής πρόωσης, φορτίζουν την μπαταρία και προσφέρουν σκιά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Η κίνηση παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση έως και 1500 watts. Ένα εύχρηστο χειριστήριο επιτρέπει την άνετη οδήγηση. Πρόκειται για ένα απλό σκάφος για όλον τον κόσμο. Οι επιδόσεις του είναι τέτοιες ώστε δεν απαιτείται κάποια άδεια για τον χειρισμό του. Το σκάφος είναι γερό, ομορφο και αβύθιστο, προσφέρεται για καθημερινή χρήση και το ηλεκτρικό του μοτέρ είναι ιδιαίτερα ήσυχο και πρακτικά αθόρυβο.
Περισσότερα: http://www.gardasolar.com/

Ηλιακό φίλμ
Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την συλλογή ηλιακής ενέργειας και την μετατροπή της σε ηλεκτρική αξιοποιώντας τα ίδια τα κτίρια, τις τέντες, τις κουρτίνες, τα παράθυρα και γενικά οποιαδήποτε σχεδόν επιφάνεια. Πρόκειται για ένα επαναστατικό φίλμ το οποίο επικολλάται πάνω στις επιφάνεις και με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας μετατρέπει μέχρι και το 20% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Η επίστρωση αυτή μπορέι επίσης να ψεκαστεί και σε διάφορες εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων. Το υλικό είναι πρακτικά αόρατο και ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ειναι ότι αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερο από τους κλασσικούς ηλιακούς συλλέκτες.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ensol.no/

Περισσότερες εφευρέσεις (ηλιακά γιώτ, ηλιακά ηχεία, δημόσιος απορροφητήρας απορριμάτων, ηλιακοί φορτιστές, το επαναστικό νέο πλαστικό φτιαγμένο κατά 95% από ...νερό και πολλά άλλα:

http://www.well-tech.it/anteprima_2011/anteprima_2011.html