σπίτι αρχιτεκτονική διακόσμηση τέχνες πρόσωπα αρχιτέκτονες διακοσμητές διακοσμητικά άρθρα θέσεις προτάσεις
caneplex
lacomar pisaniACHAIA CERAMICS & HANDICRAFTS

Γ.A. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Με παράδοση 400 ετών

  • Όμορφη Πόλη
Από το Τσανάκαλε πριν από 400 χρόνια
Η οικογένεια Χατζηγιάννη ασχολείται εδώ και πολλές γενιές με την κεραμική, εκκινώντας από το Τσανάκαλε της Μικράς Ασίας πριν από 400 χρόνια. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι η ελληνική ονομασία του Τσανάκαλε είναι "Αγγειόκαστρο".
Η οικογένεια μετά τους πολέμους και τις εθνικές καταστροφές μετώκησε στην Πάτρα, όπου εγκατέστησε και την δραστηριότητά της.
Το εργοστάσιο, στην περίμετρο της πόλης, είναι ένας βιομηχανικός χώρος όπου παράγονται δεκάδες χιλιάδες κεραμικών με κάθε γνωστό τρόπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Τα αντικείμενα μπορεί να είναι εντελώς χειροποίητα φτιαγμένα στον τροχό μέχρι και εντελώς μηχανοποιημένα με τη χρήση καλουπιών.
Συνήθως η παραγωγή περιλαμβάνει διάφορα βήματα όπου το κάθε αντικείμενο θα περάσει από διάφορα μοντέρνα ή παραδοσιακά στάδια κατασκευής.
Η διακόσμηση των αντικειμένων γίνεται παντοτε με το χέρι από εξειδικευμένους ζωγράφους οι οποίοι υπογράφουν και το κάθε τους αντικείμενο.
Πρόκειτια λοιπόν για μοναδικά ουσιαστικά αντικείμενα, αφού έχουν ένα πρός ένα ζωγραφιστεί μοναδικά.
Με πάνω από 10.000 οδηγούς να βρίσκονται σε παραγωγή ή αποθήκευση η κεραμοποιΐα Χατζηγιάννη δεν είναι μια μικρή ή μεσαία μονάδα.
Τα κεραμικά της βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι τοίχοι του γραφείου είναι γεμάτοι από διεθνή βραβεία και διακρίσεις απο πολύ παλιά μέχρι και σήμερα.
Ένα απο τα καλύτερα σύχρονα προϊόντα της ACHAIA CERAMICS είναι τα υπέροχα πυρίμαχα σκεύη (γάστρες κ.α.) τα οποία ξχωρίζουν από την ετικκέττα ACHAIA GRES και τα οποία εκτός από όμορφα είναι και ότι πιο υγιεινό στο νόστιμο αργό μαγείρεμα χωρίς νερό, καθώς εξασφαλίζουν μηδενική απορροφητικότητα και πλένονται στο πλυντήριο.
Τα προϊόντα της ACHAIA CERAMICS βρίσκονται σε όλα τα σχετικά καταστήματα σε όλη την χώρα και sτα εκθετήρια της εταιρείας στην Πάτρα.
ACHAIA HANDICRAFTS Γ Α ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΡΕΘΑ 156 ΠΑΤΡΑ
2610 420361

φωτογραφίες και κείμενο: όμορφη πόλη